Samarbeid gjør susen

Samarbeid gjør susen !

Antall gjester på Evangeliesentrets kontaktsenter i Sandefjord har øktbetraktelig det siste året.
Da bestyrer Daniel Nervik åpnet dørene til et større lokale i januar, var det et resultat av godt lokalt samarbeid og felles diakonalt engasjement.
 

 

Alle må fåplass!

Bare et åretter åpningen av det første kontaktsenteret i Sandefjord, hadde tilbudet vokstseg ut av lokalene de hadde.

Bestyrer, DanielNervik klarte ikke tanken på å holde noen rusavhengige utenfor fordi lokaletvar for fullt. Løsningen fant han sammen med menigheten Troens ord.  PastorSigurd Bylund ble enig med forsamlingen om at de ville stille sitt lokale tildisposisjon for Evangeliesenterets kontaktsenter.

Lokaletsom ligger på bakkeplan, ble pusset opp på dugnad og gjort i stand til cafè ogmøtepunkt for rusavhengige. Den 29. januar åpnet bestyrer Daniel dørene til detfine og funksjonelle kontaktsenteret. Endelig er det nok kapasitet til å deleut mat og gi omsorg til alle i Sandefjord som har kommet i sosial nød på grunnav rus.
Menigheten har selv tatt i bruk cafeèn som sosialt samlingssted på fredagettermiddag, så løsningen kan sies å være meget god, skal vi tro alleinvolverte parter.

Frelsesarmeen kom for å feire.
På åpningsdagen kom det mennesker fra Troens ord og fra andre lokale menigheterfor å vise sin støtte til det arbeidet Evangeliesenteret driver i byen. Dagligleder i Evangeliesenteret, Trond Palmgren Eriksen kom også for å takke forinnsatsen på vegne av Evangeliesenteret og for å ønske kontaktsenteret lykketil med driften i de nye lokalene. Trond holdt en flott tale som traff båderusmisbrukere og andre fremmøtte. Fellesskapsfølelsen preget åpningsdagen frastart til slutt

-OgsåFrelsesarmeen kom med blomster og gode ord. Frelsesarmeen driver medmatutdeling tvers over gaten for Evangeliesenterets kontaktsenteret og uttryktestor begeistring for at Evangeliesenteret utvider tilbudet.


- Vi i Frelsesarmeen sender rusmisbrukere som trenger mat over tilEvangeliesenteret. Evangeliesenteret tilbyr et mer helhetlig tilbud tilrusavhengige og møter deres behov i større grad enn oss, fortalte MarianneNybo, daglig leder i Frelsesarmeen Sandefjord. Sammen med Silje, en av sineegne frivillige, stakk hun innom for å slå av en prat med gjestene og defrivillige arbeiderne.

 

Menighetenhar blitt varmere
Sigurd Bylund som er pastor i Troens Ord Sandefjord forteller at han erglad for at samarbeidet med kontaktsenteret fungerer så fint. Han mener å kunnese at menigheten har blitt varmere av det nære diakonale samarbeidet. Flere avmenighetens medlemmer har latt seg engasjere. Pastorens kone, May Hilde Bylund harvirkelig blitt bitt av frivillighetsbasillen gjennom samarbeidet med kontaktsenteret.Hun stråler som en sol med en gang hun tar på seg medarbeider rollen, og sammenmed de andre frivillige skriver hun med glede under på at det å servere påkontaktsenteret gir påfyll på en spesiell og fin måte.

Håpet følger med posen
Nervik, som også er bestyrer for kontaktsenteret Håpets Hus i Tønsbergutstråler varme og tillit. Alt tyder på at han har full oversikt overarrangementet. Han smiler stort når han forteller om kontaktsenterene. Han harselv hatt store rusutfordringer, og gledes over hvert menneske som kommerinnom.
Selv om kontaktsenterets største beskjeftigelse er å dele ut mat, vet han hvormye verd det er det «lille ordet» og det smilet som blir gitt sammen med maten.Maten er viktig, men håpet som følger med samværet og samtalen er uvurderligfor mange.

Evangeliesenteret har 22 kontaktsentre i ulike byer i landet, og i løpet avåret er det mange gjester som tar imot tilbudet om rehabilitering. Reisen motet helt nytt liv starter for mange på kontaktsenteret. Håpet som blir såddsammen med maten, utgjør en stor forskjell. Samtale, bønn og mat er en herligkombinasjon. Evangeliesenteret vet at det nytter og at hver sjel teller, derforspiller det en stor og viktig rolle å vite at Gud er med på laget.

Næringsliveter positive
Mange skulle kanskje tro at et kontaktsenter som tiltrakk segrusmisbrukere ikke var særlig populært blant de næringsdrivende. I Vestfold harsignalene vist seg å være det motsatte. Daniel har fått tilbakemeldinger på attyveriene stiger i perioden kontaktsenteret har ferie. Matutdelingen ogsamlingspunktet som Evangeliesenteret representerer sees derfor ikke som noe negativt,men heller som et gode for lokalsamfunnet.

 

-« Hjertettil byen handler om hvordan man behandler de som har "falt utenfor"

Påkontaktsenteret blir de behandlet med kjærlighet og respekt. 
Det er ingen tvil om at det å ta vare påde svake gir positive ringvirkninger, og det er bra at flere og flere ser det.

Gi en gave
Bli fast giver